Перейти к содержимому


Надувные лодки ПВХ Bark, Kolibri, Grif Boat, палатки, тенты, транцевые колеса и другие аксессуары к надувным лодкам
Купить лодку ПВХ Bark
в интернет-магазине BARK.in.ua

Вчера был на Дунае


Сообщений в теме: 70

#61

Отправлено 31 October 2006 - 22:14

:wflag: Уважаемые рыбаки Днепра! На этой грусной ноте хочу закрыть тему "Рыбалка на Дунае", так как устал отражать агресивные выпады со стороны некоторых участникоф форума.
Жаль конечно!!!
Удачи Вам Всем и фарта в рыбной ловли.
Изображение

Каталитические грелки Kovea + бензин в подарок

#62

Отправлено 31 October 2006 - 22:21

Евгений. Вот ты пишеш, что "не стесняешся успехов". В то же время, ты пишеш и даже выкладываеш фотки, как составляеш протоколы на браконьеров. Чем ты руководствуешся при составлении протоколов, какими нормативными документами? Очевидно Правилами рыболовства - http://www.svshunt.com/eng/reg3562. Значит ты их должен был, чисто теоретически хоть раз прочитать. Если читал, ты что не понимаеш, что занимался браконьерством? Понятно, мы тут все не святые, можем лишний крючок привязать или взять рыбу меньше разрешенного размера, но и то в основном мы этим занимаемся из-за маленьких уловов - если б часто ловились судаки например по 2-3 кила ктоб брал тех карандашей по 500-700 гр, или если бы сомы были по 10-20 кил в порядке вещей, то тоже не брали бы сомят по килу. Но ты то сам пишеш, что в твои обязанности входит в том числе и борьба с браконьерами, а сам то занимаешся тем же самым и на Правила рыболовства плюеш. Поймать столько является грубым нарушением, и не имеет значения раздал ты рыбу потом, продал или выбросил.

#63

Отправлено 31 October 2006 - 23:32

Цитата

:wflag: Уважаемые рыбаки Днепра! На этой грусной ноте хочу закрыть тему "Рыбалка на Дунае", так как устал отражать агресивные выпады со стороны некоторых участникоф форума.
Жаль конечно!!!
Удачи Вам Всем и фарта в рыбной ловли.
Изображение

Жень, Ты чо серьезно?! Ты чо до сих не понял кто из ху? Тебя "праведники" довели? Кончай, вспомни дедушку Крылова, ну на пример "Лиса и виноград"

#64

Отправлено 31 October 2006 - 23:46

Уважаемйы Господин Алекс! Не на Вас ли эта ссылочка http://ohota-ribalka.com.ua/phpBB/profile.php?mode=viewprofile&u=676&sid=c5d2c7e34a6d68dfb63c89ec4f4c0bdb

На сколько я понимаю это Вы сами себя так характеризуете. И еще, помнится был спор о ловле на кольцо, закончился ни чем, так вот, если мне не изменяет память с моста тоже ловить запрещено. Даже из под 93 столба.

#65

Отправлено 01 November 2006 - 06:45

На меня. Я, сам, да, именно так. 8) В шутку, естественно. В пику нашим"спортсменам"которые считают мою рыбалку неспортивной. Кстати, так далеко ходить и не надо было - http://ohota.dp.ua/n...520acd9e81e8eebНасчет кольца - раньше было запрещено, сейчас вроде получается, что нет, хотя вразумительных объяснений не удалось получить, как и по большинству других вопросов, находящихся в компетенции УООРа - оказалось что этот сайт к УООРу фактически не имеет никакого отношения, чисто использует товарный знак, не более. И никто из функционеров сюда не заходит .
По поводу моста - читайте правила. Раньше запрещали с мостов, со всех фактически, даже рядом нельзя было. Теперь - запрещено только с охраняемых, имеющих очевидно стратегическое значение. Наш Днепродзержинский автодорожный мост к таковым не относится.
Я даже в УООР вступил в этом году, чтоб честно набивать торбу - норма вылова то для членов не 3, а 5 кг. И на закрепленных участках ловить можно с лодки бесплатно, по билету. Хотя превысить существенно норму удалось только раз, а достигнуть не превысив - еще два раза. За весь сезон. :cry:
ЗЫ. Можете покидать еще камнями - я бывает ставлю больше разрешенного крючков(если ловлю на пружины), и могу взять соменка весом около 1 кг или судака в полкила. Если сами судаков в 41 см и сомов по 65 см(без хвоста, естественно) отпускаете на свободу.

#66

    vist
  • OFFLINE
  • 3909 сообщений
  • Город: Днепропетровск

Отправлено 01 November 2006 - 09:19

Алекс меняй профиль
Хапуга-моралист, на форуме - "совесть рыбака"

#67

Отправлено 01 November 2006 - 10:44

Цитата

СергейР! Я уже розъяснял, что взял себе несколько килограм, а остальное роздал знакомым и друзьям. ...
Интересно что бы мне сказал рыбинспектор, если бы застал меня хотя бы с четвертью такого улова, хотя бы я и повторил ваши разъяснения?
Вопрос понятно риторический :D.
И переубеждать, а тем более оскорблять, я никого не собирался, может резко выразился.
Просто человек сказал, что никто не может остановится.
Хотя я ловлю в основном в черте города, у меня нередко ( в этом году редко :D) бывают случаи что я вижу, что поймал уже явно больше нормы, и я могу остановится. Я не считаю 5 кг таким уж строгим ограничением, хотя есть и глупости в правилах , типа ограничения минимального размера плотвы. Об этом и сказал.
Если бы у нас на малых реках и нерестилищах инспекция реально следила бы за соблюдением правил, рыбы было бы в разы больше.
Если у вас такая малая плотность населения и избыток рыбы в реке, пусть увеличат нормы вылова, но для всех.
ПЫСЫ Блин, противно смотреть на продающихся на всех базарах ракоблох на вес в разгар запрета.

#68

    vist
  • OFFLINE
  • 3909 сообщений
  • Город: Днепропетровск

Отправлено 01 November 2006 - 11:46

Цитата

Блин, противно смотреть на продающихся на всех базарах ракоблох на вес в разгар запрета.

А по трассах, что творится :shock: , а в том же "Славутиче"(Рейнфорд) на щупальцах у остатки сеток и это во время запрета :evil:
А эту зиму в самарских плавнях неводами повыгребали все что можно, мелочь борсалась на льду, и это делал рыбнадзор. О какой рыбе можно говорить :evil: :evil: :evil:

#69

Отправлено 01 November 2006 - 12:09

Цитата

есть и глупости в правилах , типа ограничения минимального размера плотвы. Об этом и сказал.

Плотва(и еще карась) - главные промысловые рыбы Днепровского каскада. Остальные сомы и прочие судаки не имеют практически промыслового значения. И Правилами для промысловиков например в Днепродзержинском водохранилище минимальные жаберные сети на плотву с ячеей Х53!

Цитата

Если бы у нас на малых реках и нерестилищах инспекция реально следила бы за соблюдением правил, рыбы было бы в разы больше.

если бы она еще и на больших реках следила, и не браконьерила сама и не крышевала бы крупных браконьеров - я бы тоже с удовольствием ловил бы с числом крючков как положено, где положено, и честно линеечкой померял бы судака под кило - а там не зватает 2 см - и отпускал бы. Если б знал что во-первых за такое выдрючат по самое не балуйся, а во вторых - знал бы, що запросто еще поймаю в два раза большего - потому что рыбы валом.

#70

Отправлено 01 November 2006 - 18:57

Цитата

Плотва(и еще карась) - главные промысловые рыбы Днепровского каскада. Остальные сомы и прочие судаки не имеют практически промыслового значения. И Правилами для промысловиков например в Днепродзержинском водохранилище минимальные жаберные сети на плотву с ячеей Х53!
Насчет карася ничего не скажу - в продаже вижу много. Как кстати и судаков и сомов. А вот плотва практически отсутствует :? . По моему она только кормовую базу выедает. Тарани то уже давно не видно. А местная плотва - мелкая.
Но на звание итиолога не претендую:D
А как другую рыбу оповещают, что "жаберные сети на плотву", а не для нее ? :D

#71

Отправлено 01 November 2006 - 21:53

РЕЖИМ промислового рибальства в дніпровських водосховищах у 2006 році

--------------------------------------------------------------------------------

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Міністерства аграрної політики України
від 27 лютого 2006 р. N 81

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
1 березня 2006 р. за N 211/12085



РЕЖИМ
промислового рибальства в дніпровських водосховищах у 2006 році

1. Цей Режим розроблено відповідно до статей 25, 26 Закону України "Про тваринний світ", Тимчасового порядку ведення рибного господарства і здійснення рибальства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 вересня 1996 року N 1192, та на підставі рішення Науково-промислової ради Укрдержрибгоспу (протокол від 22.12.2005 N 8).

2. Промисел водних живих ресурсів в дніпровських водосховищах у 2006 році здійснюється за квотами, що виділені користувачам у межах лімітів, визначених для лову в дніпровських водосховищах (наказ Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 20 грудня 2005 року N 482 "Про затвердження лімітів використання водних живих ресурсів загальнодержавного значення у 2006 році", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 30 грудня 2005 року за N 1594/11874), відповідно до Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об'єктах України, затверджених наказом Держкомрибгоспу України від 18 березня 1999 року N 33, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 25 травня 1999 року за N 326/3619 (далі - Правила рибальства), а також цього Режиму.

3. Стандартна довжина ставних сіток на водосховищах Дніпровського каскаду - 70 м.

4. Дозволяється на Київському водосховищі:

- з 1 липня відловлювати плітку, лина та карася в місцях їх концентрації ставними сітками з кроком вічка 52 - 55 мм;

- здійснювати науково-промисловий лов раків сітками з кроком вічка 36 - 40 мм в районі сіл Ошитки, Сорокошичі.

5. Дозволяється на Канівському водосховищі в місцях концентрації карася та плітки використовувати для їх вилову сітки з вічком 52, 60 мм.

6. Дозволяється на Кременчуцькому водосховищі:

6.1. Відповідно до Положення про ландшафтний заказник загальнодержавного значення "Сулинський" та інших нормативно-правових документів на території Заказника, дозволяється:

- зариблення рослиноїдними рибами (товстолобик та ін.) на ділянці "Насосна N 2" в районі с. Бугаївка Глобинського району Полтавської області;

- відбірковий лов старшовікових груп рослиноїдних та туводних видів риб крупновічковими сітками з вічком 110 мм і більше в осінній період з 1 жовтня до встановлення льодоставу, але не пізніше 15 грудня, на ділянці від оствору Жовнінська круча - с. Мозоліївка вгору до гирла р. Сула на відстані нижче 1 км Липівського автодорожного мосту. Лов здійснюється на підставі біологічного обґрунтування Інституту рибного господарства Української академії аграрних наук згідно з лімітом Кременчуцького водосховища. Кількість сіток, що встановлюються під час лову на акваторії, регулюється в залежності від рівня води у водосховищі координаційним штабом з проведення лову за участю представників органів охорони навколишнього природного середовища. Штаб відбіркового лову у Сулинській затоці Кременчуцького водосховища в осінній період та його повноваження визначається під час засідання комісії Укрдержрибгоспу з визначення користувачів водних живих ресурсів, що будуть здійснювати зазначений лов відповідно до чинного законодавства. Учасників відбіркового лову визначають спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади з питань рибного господарства та охорони навколишнього природного середовища із користувачів водних живих ресурсів, які вкладають кошти на зариблення Кременчуцького водосховища та мають власні плавзасоби.

6.2. Проводити лов верховодки і тюльки тюльковими тралами в місцях їх концентрації, включаючи об'єкти природно-заповідного фонду, у весняний та осінньо-зимовий періоди. Лов проводити на глибинах не менше 3 м під контролем органів рибоохорони відповідно до біологічного обгрунтування.

6.3. У місцях концентрації карася та плітки використовувати для їх облову ставні сітки з вічком 52, 60 мм.

7. Дозволяється на Дніпродзержинському водосховищі:

- у місцях концентрації карася та плітки використовувати для їх облову сітки з кроком вічка 52 - 60 мм;

- застосовувати на зарослих та закорчованих ділянках водосховища глибиною до 2 м в районі о. Крячок, у межах Чикалівських, Успенських, Келебердянських, Солошинських заплав (до Тахтаївського кар'єру і с. Світлогорське) та Орлянської заплави (до лівобережної захисної греблі) низькостінні поріжні сітки з вічком 36 мм і більше (за дозволом органів рибоохорони).

8. Дозволяється на Запорізькому водосховищі використання закидних неводів з вічком 100 мм і більше на нижній ділянці водосховища від греблі ДніпроГЕС до аміакопроводу з 1 липня до 20 вересня.

9. Дозволяється на Каховському водосховищі:

- проведення відлову вселених рослиноїдних риб у місцях їх скупчення протягом усього року в районі скидного каналу Запорізької ТЕС, застосовувати три ставних неводи з вічком у задній стінці котла не менше 100 мм, у районі Іванівських Кучугур - один ставний невід з вічком у задній стінці котла не менше 100 мм;

- для відлову карася в місцях його концентрації протягом промислового періоду проводити лов ставними поріжними сітками з вічком 52 - 60 мм в районі скидного каналу Запорізької ДРЕС;

- для виявлення скупчень рослиноїдних риб проводити лов з 1 грудня в Рогачицькій затоці контрольними сітками з вічком не менш 100 мм і двома ставними неводами;

- на ділянках від с. Князе-Григорівка до с. Каїри і від с. Дудчани до м. Берислава проводити лов з 1 серпня двома частиковими неводами на кожній ділянці;

- на закорчованих і заплавних ділянках Дніпровської гряди, вище урочища Суха Балка - Червона забора з лівого боку від русла Дніпра до сіл Скельки і Тарасівка протягом промислового періоду застосовувати ставні сітки (в тому числі поріжні) з кроком вічка 50 - 60 мм.

10. Забороняється у Київському водосховищі:

- частка ставних сіток з кроком вічка менше 75 мм не повинна перевищувати 30 % від загальної кількості крупновічкових сіток згідно з рибопромисловими документами;

- забороняється використання сіток з вічком 30 мм та 70 мм.

11. Забороняється у Кременчуцькому водосховищі використання ставних сіток з кроком вічка менше 36 мм протягом усього року.

12. Забороняється у Київському та Кременчуцькому водосховищах використання закидних частикових неводів у дозаборонний період при вилученні 20 % річного ліміту ляща.

13. Забороняється у Каховському водосховищі:

- використання ставних сіток з кроком вічка 30 - 36 мм протягом усього року;

- використання ставних сіток з кроком вічка 38 - 42 мм в період з кінця весняної заборони до 20 серпня;

- використання ставних сіток з кроком вічка 70 мм протягом усього року;

- використання порядків (лав) ятерів, ставних неводів довжиною порядку (лави) більше 500 м та відстань між порядками (лавами) повинна бути не менше 500 м;

- встановлення у весняний та дозаборонний періоди ставних неводів, ятерів та сіток ближче, ніж 500 м від межі заростей повітряно-водної рослинності заплавної частини Дніпровської гряди, Водянських та Іванівських Кучугур.

14. Забороняється у Запорізькому водосховищі:

- застосування протягом усього промислового періоду ставних сіток з вічком 30 - 36 мм;

- застосування протягом усього промислового періоду сіток з вічком 70 мм;

- застосування сіток з вічком 38 мм до 1 вересня;

- використання дрібновічкового тралу, окрім періоду з 1 листопада до льодоставу. Лов тралом здійснювати тільки під контролем органів рибоохорони.



Голова Укрдержрибгоспу О. С. Качний
__________________




Каталитические грелки Kovea + бензин в подарок