|
|
Ловля на горох
#1
Отправлено 29 June 2010 - 14:17
Меня уже пол месяца терзает вопрос по этой теме.
Сколько слышал,как ловят на горох...и ловят именно "экземпляры"..у меня с ним не сростается.....Купил "нут"....он крупнее обычного и держится лучше..... раз 5 уже пробовал- таки пена обычная дает результат наааааамного интереснее( точнее- горох вообще молчит)
В прикормку обязательно горох добавляю...закармливаю довольно обильно(больше чем без гороха)
Кто -то что-то посоветует?Может не стоит и голову морочить?(но очень хочется ,почему-то, именно на горох поймать сазанчика)
Лещ в улове не предусмотрен...его в тех краях нет(никто не видел в последнее время)
#2
Отправлено 29 June 2010 - 15:05
#3
Отправлено 29 June 2010 - 15:10
Цитата
Мож есть какие-то секреты ?Стоит-ли ловить сазана на горох?(от ,че-то, навязчивое желание тиранит меня...именно на горох)
#4
Отправлено 29 June 2010 - 15:13
#5
Отправлено 29 June 2010 - 15:37
Цитата
#6
Отправлено 29 June 2010 - 16:14
#7
Отправлено 29 June 2010 - 16:30
Цитата
Но тут,вероятно,я просто не умею с картохой работать.Ее-ж и сварить надо правильно и насадить.Горох жестче немного..не сваливается с кручка.
#8
Отправлено 29 June 2010 - 16:56
Цитата
Цитата
Но тут,вероятно,я просто не умею с картохой работать.Ее-ж и сварить надо правильно и насадить.Горох жестче немного..не сваливается с кручка.
#9
Отправлено 29 June 2010 - 17:08
.................................
Мастирка
C. Ivanoff
Винайдена рокiв з 35 тому київськими рибалками мастирка й досi залишається най-унiверсальнiшою наживкою для коропових риб Перший любитель покуштувати цю страву - це безперечно, лящ, хоча й вся iнша без винятку бiла риба з повагою ставиться до неї.
Коли заходиш на нашу київську <Бухару> i потрапляєш у <принаднi> ряди, вiдразу впадає у вiчi рiзнобарв'я мастирок яскраво оранжевi, червонi, навiть кольору електрик. За своєю консистенцiєю вони скорiш нагадують замазку для вiкон, анiж принаду для риби. А до деяких майстрiв так навiть вишикуються черги мовляв у нього найкраща мастирка! Так, найкраща, але не мастирка, а замазка.
Друзi-рибалки! Риба, як людина, любить якiсний продукт, а якiснiшого нiж зроблене власноруч, не iснує!
Перш нiж розповiсти вам рецепт (для тих, хто його не знає) приготування мастирки, я просив би вас запам'ятати двi речi. Мастирка- це горох i манка. Бiльше нiчого, тiльки цi два компоненти. i друге. Мастирка повинна бути такою, щоб її не збивала течiя, i при першiй спробi рибини покуштувати, кулька легко б вiддiлялась вiд гачка, а сам гачок увiп'явся б у риб'ячу губу.
Отже рецепт Вiзмiть емальовану каструльку, десь на пiвтора лiтра, вiдмiряйте пiвсклянки жовтого (!) гороху, засипте його туди, залийте водою приблизно на чотири- п'ять пальцiв. Якщо є час - нехай горох замочиться 6-8 годин, якщо немає - не страшно, запалюйте конфорку - хай так вариться. Коли вiн почне закипати, знiмiть пiну, що утворилася на поверхнi, бо збiжить i погасiть вогонь. Закипить - зробiть меншим вогонь дайте гороховi спокiй.
За годину перевiрте, як там самопочуття вашого клiєнта вже не лишайте його надовго самого помiшуйте та розчавлюйте ложкою цiлi горошини.
Десь через 15-20 хв повинна утворитися суцiльна маса, з якої будуть вилiтати бризки невипареної води разом з шматочками горохової кашi. Настає дуже важлива мить. Слiд не проiавити момент, коли випариться вода. Це не важко визначити за невеличкими гейзерами, з яких замiсть крапель води, буде виходити пар, а сама маса буде неначе дихати навiть видавати звуки, подiбнi до "пуфффф".
Настає черга засипати манку. До склянки, у якiй був горох, всипаємо на два пальцi манки Поступово пiдсипаючи до гороху, ретельно вимiшуємо, не знiмаючи каструльку з вогню, перегортаючи корж з боку на бiк. Перегорнувши 4- 5 разiв, треба вiдщипнути маленький шматочок спробувати розкатати його пальцями. Якщо вiн добре розкачується, не береться до рук не кришиться - страва готова, вимикайте газ та виймайте мастирку з каструльки.
Якщо робити до кiнця за правилами, то вимiшувати мастирку слiд, не торкаючись до неї руками, бажано дерев'яною ложкою, щоб вона якнайдовше не скисала. Але я нiколи не дотримуюсь цього правила, бо якщо навiть вона пропаде, то не ранiше нiж через двi доби. i навiть, якщо ви iдете у вiдпустку, мастирку можно з тим же успiхом зварити на вогнищi.
#10
Отправлено 29 June 2010 - 21:16
#11
Отправлено 29 June 2010 - 21:33
У меня вопрос совсем не того плана.Вот на одном форуме прочитал:
Типа...карп берет под камышом именно в этом водоеме.....Срочно бери горох и беги тудою.....
Тоесть в это время года стоит (обязательно) ловить карпа именно под камышом...и именно на горох(это к примеру).Вот и загорелся.
А теперь еще раз вопрос: стоит-ли на глубине под 12-15 метров ловить что-то вообще на горох? (в улове преобладает карась.....проскакивает сазан) Карась- не особо интересует...хочу именно сазана.
(совет с картошкой принят...)
#12
Отправлено 29 June 2010 - 22:50
ЗЫ но всё надо пробывать,кстати когда то ради прикола из-за отсутствия клёва из закуски надел кусочек вареной картошки,в итоге 31 карп,у товарища 35.Но это было на ставке.
#13
Отправлено 30 June 2010 - 05:41
Цитата
Хотя, наверное, если денька 3 поприкармливать с горохом, то пойдет :???:
#14
Отправлено 30 June 2010 - 11:36
Цитата
ЗЫ но всё надо пробывать,кстати когда то ради прикола из-за отсутствия клёва из закуски надел кусочек вареной картошки,в итоге 31 карп,у товарища 35.Но это было на ставке.
Но мастырка мне понравилась.Рекомендую попробовать.Держится очень хорошо.На ощупь- мягкая и приятная..на вкус- вкусная )))))Как по мне- интереснее манки.
#15
Отправлено 30 June 2010 - 19:50
#16
Отправлено 01 July 2010 - 13:19
Залити водою на 8 годин в скляну тару.
Після замочування воду злить.
Залити нової води та варити в емалірованій посуді на малому вогні, після приготовлення гороху (концентрації пюре) необхідно його подавити (як готують картопляне пюре).
Після приготовлення горохового пюре поставити його на дві години щоб охолонуло.
З приготовленого горохового пюре взяти 1-1,5 столових ложки пюре 1 чайну ложки яєчного білка, 0,5 чайної ложки сонячної олії (або іншого масла), мука (або інша суміш добавляється для в’язкості) та замішати.
#17
Отправлено 03 July 2010 - 19:22
Поводки с насадкой готовишь заранее, и ложишь в форму для изготовления кубиков (шаров) льда. Заливаешь водой и в морозилку. Когда застыло в термос (переносной холодильник). Ну, а на рыбалке только крючок прицепить и забросить.
В газете (Рыбачок №6, какой-то год) прочитал. :wink:
#18
Отправлено 03 July 2010 - 19:39
Цитата
Поводки с насадкой готовишь заранее, и ложишь в форму для изготовления кубиков (шаров) льда. Заливаешь водой и в морозилку. Когда застыло в термос (переносной холодильник). Ну, а на рыбалке только крючок прицепить и забросить.
В газете (Рыбачок №6, какой-то год) прочитал. :wink:
#19
Отправлено 03 July 2010 - 19:41
#20
Отправлено 31 August 2010 - 12:27
мастырку учился варить год
блин да как ту что продают на бухаре у меня сварит ьне получаеться
та что на бухаре она реально как пластилин ей богу и желтее спросил у мужика типа шотам он говорит для цвету краситель добавляем атк типа горох и манка
якогда варю мастырку добавляю немног осоды и соли и немножко сахарку всего почючють
как тольк соду кините сразу мешайте и снимайет пену аккуратно ато точн овсе заляпает
и при этом использую прикормку развожу в воде немного макухи варю отдельно пшоно довавляю туда стараюсь ег осварит ьтак что бы оно рассыпалось добавляю корици, ванили, соли, сахару, всег опочючть, еще могу немного нерафинованой олії ляпнуть но чучуть
и это все размешать хорошенько можно немножко часночьку добавить но я стараюсь ег опоменьше шоб несильно отпугивал.
и это все в кормак а мастырку на крючек
все ваши страхи по поводу заброса и слетания неверны поверте неслитае нечига правда нужны соответсвующие крючки силнь отоненькие рассекать могут но мастырка держиться хорошо на кручке проверенно есил моя держитсья то блин так которая покупная точно не слетит
а по поводу клева то блин вот в воскресение был на рыбалке то видимо проход рыбы был на десне на черв яне клевало а на опарыш супер а потом начало на мастырку клевать в итоге на мастырку словил больше чем на червя но на мастырку еще ловить нужно уметь очень часто бывает поклевочка и нужно уже сидет иь ждать может доргнут ьв любую минуту