Перейти к содержимому


Надувные лодки ПВХ Bark, Kolibri, Grif Boat, палатки, тенты, транцевые колеса и другие аксессуары к надувным лодкам
Купить лодку ПВХ Bark
в интернет-магазине BARK.in.ua

Питання по фідеру від початківця


Сообщений в теме: 191

#41

Отправлено 25 January 2011 - 22:47

1.Поводки длиннее 50 см никогда не вяжу - при необходимости из чуть более толстой или такой же лески делается удлинитель с двумя петлями на концах и быстро соединяется с поводком методом петля в петлю.
2.флюрокарбоновые никогда не использую
3. Зимняя леска НИЧЕМ не отличается от летней - это трюк производителей. Обычная МЯГКАЯ и хорошо растяжимая леска используется для поводков и замней ловли. Лучшая- Шимано Силк Шок, Санлайн Вип, СЛР - когда была свежая (это из тех что использовал лично на многих соревнованиях , где режим намного жестче , чем на обычной рыбалке).
Петлевязалка - отличная вещь - за вечер перед соревами вязал до 200 поводков.
Когда то Гринлайн был - тестами на заморачивался - все на глаз - на водоеме поймешь и будешь ориентироваться под силу течения очень быстро.Обычно ловил зеленой и желтой , красная - для очень сильного течения и кормушек - 100-120гр (полного веса)
Для хэвика леска тонковата 0.22 - я бы использовал 0.275 хотя бы, а лучше шнур 15 лб.
Шок к ней - 0.3 - 0.35(Обычно 2-3 длины удилища, узел "морковка" например)
(Все - мое ИМХО - не претендую на истину в первой инстанции )

Каталитические грелки Kovea + бензин в подарок

#42

    vga
  • OFFLINE
  • 40 сообщений
  • Город: Україна

Отправлено 27 January 2011 - 17:06

Я та інші новачки Вам вдячні за відповідi.

Хтось користувався такою волосінню на фідері? Які Ваші враження?
ForMax FEEDER CARP PRO
http://profishing.co...l-products.html
ForMax CARP ULTRA CAST
http://profishing.co...l-products.html

А хто як бореться з травою(водоростями)?
Які годувальниці використовуєте?
Часом ніхто не робить їх сам із пластикових пляшок, як вказано в одній із статей на сайті salapin.ru?
Мені особисто доводилося на рибалці з пружиною, як тут пишуть “дубиною” Crocodile 2,7 м з тестом 100-250г. та котушкою Кобра і волосінню 0,4 мм частенько тягати травичку в серпні-вересні 2010р. При цьому працювати вудлищем (викачувати) та руками (тягнути), щоб котушка не зіпсувалася. Це виглядало збоку, як заготівля трави :lol:, але ж фідер та його оснащення більш делікатні.

Я провів де-які дослідження із в'язання шок-лідера і прийшов до висновку, що найкращими вузлами із наведених ("Mahin Knot","Barrel Knot","Blood Knot","Uni Knot","Albright special") в посиланні вказаному мною вище є
"Barrel Knot"
"Blood Knot"
"Albright special"
Причому останній найлегше всього було в'язати самому і якщо все правильно зробити, то вузол виходить досить малий і більш-менш вільно проходить через кільця вершинки.
Вузли "Barrel Knot" та "Blood Knot" теж більш-менш вільно проходять через кільця вершинки, але їх в'язати самому важче, особливо перший. Краще буде це робити в 2-х.
Перевага цих 2-х вузлів над "Mahin Knot" та "Uni Knot" в тому, що кінці основної волосіні та шок-лідера виходять посередині, а не з краю і тому проходять через кільця вершинки з меншим зусиллям (тертям) в обох напрямках, тобто і при намотуванні і при стягуванні, тоді як "Mahin Knot" має найбільший розмір (конусоподібний) з усіх 5-ти і застрягає при намотуванні своєю “головкою”(затягнутим вузлом шок-лідера, на малюнку зелений вузлик справа). Теж спостерігається із вузлом "Uni Knot", який застрягає через наявність маленького (міліметрового) кінчика шок-лідера який я звісно перед цим обрізав.
Експеримент проводився з використанням наступних засобів:
основна волосінь — 0,2 мм;
шок-лідер — волосінь “Чернігівська” 0,4мм;
вершинка фідера Flagman GreenLine 3,60 м помаранчева.
Я переконаний, що якщо в якості шок-лідера взяти кращу волосінь, ніж жорстка та покручена (нерівна) “Чернігівська” і з меншим діаметром, наприклад 0,3 мм чи 0,35 мм, то результати будуть ще кращі.

#43

    serg
  • OFFLINE
  • 6641 сообщений
  • Город: Днепропетровск

Отправлено 27 January 2011 - 17:27

Немного не понял? с чем боремся? С травой или с водорослями? С водяными растениями в летом борьба одна - вырвать-выкосить в зоне лова , здесь и понырять можно и грабли на веревке побросать. А вот есть места заросшие тиной весь год, с ней большой головняк, надо тину снимать со шнура перед каждым забросом, при этом от шнура лучше вобще отказаться и ловить на леску (с нее содрать тину легче).
Кормушки, здесь каждому свое, от кармана зависит, лучше фирмовые пластиковые, или чуть дешевле мелаллоические (но с приклепаным свинцом, а не загнутым внутырь.) Самоделки тоже имеют право на жизнь.

#44

    vga
  • OFFLINE
  • 40 сообщений
  • Город: Україна

Отправлено 30 January 2011 - 17:03

1) Читав про Трабуківську фідерну моноволосінь з шок-лідером (ШЛ) з двох кінців з діаметра 0,18 (0,16)мм конусом збільшується до 0,25мм чи більше, розмотана по 120 м, з ШЛ довжиною 20 м.
Що можете про неї сказати, Чи варто її, чи подібну використовувати, яка ціна і де придбати?

2) Хтось рибалив з фідером на Дніпродзержинському водосховищі поблизу дамби? Підкажіть які умови, дно, рельєф, течія, дальність до бровки, яке оснащення потрібно (діаметр основної волосіні та повідця (його довжина), маса (форма) годувальниці, тест вершинки, № гачків, монтаж)

#45

    serg
  • OFFLINE
  • 6641 сообщений
  • Город: Днепропетровск

Отправлено 30 January 2011 - 17:10

1.Та леска что увеличивается от 0,18 до 0,25 это нахлыстовики пользуют, ,можно и нам, но мне денег жалко, дорогая игрушка для таких нужд. :lol:

#46

    vga
  • OFFLINE
  • 40 сообщений
  • Город: Україна

Отправлено 10 February 2011 - 15:36

Я знову взявся за експерименти і вирішив протестувати волосінь для повідців.

Мною була придбана в грудні 2010 - січні 2011р. наступна волосінь
- у магазині “Флагман”:
фірма Milo (Італія) марка “Krepton“ 0,12 мм написано на шпулі розривне навантаження 1,72 кг,на етикетці, що на шпулі, синього кольору обідок з золотими зірками, в середині білий колір із зображенням “веселки” справа та зліва, написи золотистими літерами, синіми та чорними
фірма OWNER, марка “Broad“ (nylon monofilament, Fluorine Treated, Tournament Line, non carl, soft torretment, special resin finished) 0,16 мм, написано на шпулі розривне навантаження 2,7 кг (6lb), Made in Japan, на етикетці, що на шпулі, зображення немає, виконано зеленими та темно-синіми кольорами, трохи білого, написи білим кольором переважно
- у магазині “Рибалка+Відпочинок” (біля річпорту справа 100м., на місці колишнього старого автовокзалу до 1992року приблизно) була придбана раніше зимова
фірма “Balsax”, марка “Arctil”, (ice line, made in Germany – маю сумніви :lol:, Sinking ™ www.balsax.com), 0,18 мм, написано на шпулі розривне навантаження 3,52 кг, на етикетці, що на шпулі, зображення білого ведмедя

Випробування проводилися з використанням пластикових пляшок 1,0 та 1,5 літри та води з під крана. Вага пляшки на мій погляд приблизно 10 грам.
В пробці однієї пляшки був зроблений отвір шилом і в нього була просунута волосінь 0,4мм та зав'язана петля для зручності з'єднання із повідцями методом петля в петлю, на жаль, пляшки з ручкою під рукою не було.
Досліди показали наступне:

0,12 мм волосінь рвалася миттєво при підійманні пляшки 1 літр наповненої приблизно 850-900 мл води (якщо я правильно пам'ятаю фізику та густину води це десь і є 850-900 грам), при довжині повідця приблизно 1,4 метра. Місце розриву було внизу біля пляшки на 15 см вище від вузла на петельці в яку була просунута пробка та ручка з волосіні 0,4 мм Верхній кінець - петля, яка була з'єднана з монтажем на 0,4мм
При 750-800 мл води і парі вертикальних ривків 0,12мм волосінь також рвалася.
0,18 мм волосінь показала наступні результати
Об'єм води рівно 1 літр (використовувалася побутова ємність для вимірювання об'єму рідин та сипучих) на повідці довжиною приблизно 100-110 см , що тримався за шпулю по порвалася приблизно після 40 вертикальних ривків
Місце розриву було внизу біля пляшки на ~50 мм вище від вузла на петельці.
0,16 мм волосінь показала наступні результати
Об'єм води рівно 1 літр, довжина приблизно 100-110 см , за шпулю ,порвалася приблизно після 30 вертикальних ривків
Місце розриву було внизу біля пляшки на 45мм -50 мм вище від вузла на петельці.
Об'єм води рівно 1,5 літри, довжина приблизно 50 см ,тримав за шпулю ,порвалася після 3 вертикальних ривків . Місце розриву було на ~300 мм нижче від вузла на петельці.

Ви запитаєте для чого все це?
Сподіваюсь, що існує вірогідність піймати справжню рибу і тому буде шкода її втратити, бо досвід рибалки взагалі, в мене малий і риба більше 400 грам не траплялася
почитав інформацію з інету про налаштування та регулювання фрикціону на котушці. Ось таку, наприклад:
а) Фрикцион настраивается в зависимости от прочности поводка.
Если ловишь в водоёме,где нет крупной рыбы,можно ловить с постоянно затянутым фрикционом.
б) Если в снасти ( кроме карповой) присутствует поводок, то фрикцион настраивается по нему! После подсечки - решайте: отпускать или затягивать
Берёш комлевое колено, крепишь катушку, пропускаешь леску ( шнур ) через кольцо. В п/э пакет кладёшь нужный груз и привязываешь к леске. Поднимая пакет ( удилищем, не катушкой ) регулируешь фрикцион так, что бы при плавном подъёме тормоз держал, а при подсечке срабатывал .
в) Правильней будет так: собираешь всю оснастку, зацепляешь крючок за дерево и натягиваешь леску удилищем, держа его к леске под прямым углом. И по изгибу удилища регулируешь фрикцион так, что бы и удилище гнулось не до упора и поводок не рвался.

г) Я ( только за себя говорю!) вообще его ( фрикцион) не настраиваю!

В любой снасти( кроме спиннинга!) у меня фрикцион достаточно сильно ОСЛАБЛЕН! И подсечку я делаю, зажимая пальцем шпулю! А вот по сопротивлению на другом конце снасти уже регулирую тормоз..
Вот такие дремучие у меня привычки
д) ... я регулирую прицепив поводок к пластиковой бутылке с водой. Наливаешь по весу воду в бутылку и дергаешь или тянешь вот и вся настройка. фрикцион должен срабатывать на "рывок" и еще я считаю щелчки фиксатора от полной затяжки до срабатывания. Поделив вес налитой воды (лучше 1 литр) на количество щелчков можно определить нагрузку на каждый щелчок и не надо каждый раз настраивать цепляя за стойки или еще как. Достаточно сделать себе табличку: Толщина поводка, нагрузка на рывок до срабатывания = N (где 1 щелчок = N грамм) щелчков ("+" "-") регулировка на степень растяжения лески или плетенки.

Наступним моїм кроком було зібрати вудлище - фідер Flagman GreenLine 3,60 м / 120грам та поекспериментувати з ним.
Мета – визначити приблизно максимальне навантаження на фідер в “суху”, тобто яку масу він може підняти в повітрі, а також поекспериментувати з налаштуванням фрикціону на котушці Ryobi Amazon 4000 Vi на моно волосіні ForMax Match Sinking Pro 0,22мм / 6,4 кг і заодно потестити вершинки – 2 м'якші (червона та помаранчева), з білим посадковим кінцем, мабуть, скловолокно та 2 жорсткіші (чорний кінчик) – графітові (салатна та зелена).
Досліди показали, що
при спробах підіймання пляшки 1 літр наповненої 800 мл води, я рахую – 800 грам вудлище згиналося в дугу і ставало страшно, що може щось зламатися.
Звичайно, закон Архімеда ще ніхто не відміняв, а отже у воді все буде інакше, тобто легше, але відчуття при підійманні пляшки з відра з 5л води було не набагато кращі. Цей дослід також змусив задуматися над придбанням чи виготовленням підсаки 3-4 метрів, як у Салапіна в кіно.
Зробив помітку маркером на ручці фрикціону котушки і визначив, що для повного послаблення чи затягування фрикціону необхідно 2 повних оберти та ще одна поділка (всього їх 5), яка співпадає з нанесеними на гумову накладку ручки заднього фрикціону котушки випуклими “рисочками” для запобігання зісковзування пальців при обертанні.
Також встановив, що при спробах підіймання пляшки 1 літр наповненої 800 мл води і подьоргуваннях вудлищем, що імітують ривки риби потрібно відпустити (послабити) гальма на 1 повний оберт для відпускання волосіні.
При використанні плетеної волосіні – шнура, як основи припускаю, що послаблення потрібно зробити ще більшим і можливо довести до 1,5 оберти. Хай краще рибка погуляє, замориться і не порве повідця.
тести вершинок (приблизні) з допомогою годувальниць та відра з водою
1 унція -червона 2-помаранчева, обидві з білим посадковим кінцем,
графітові салатна - 3 та зелена - 4 унції.

Прошу висловити Ваші думки щодо наведеного та порекомендувати щодо придбання чи виготовлення підсаки 3-4 метрів, розбірної, до 1,5 м одне коліно.

Яку бюджетну фідерну підставку (зручність при підсіканні, щоб можливо було вільно переміщувати фідер по напрямку від води) порекомендуєте?
Чим погана підставка штричка V — подібна на ґрунті, звісно?

Які є вершинки (виробник, тест, вхідний діаметр, місце продажу, вартість) запасні з великими, порівнюючи з іншими, кільцями SIC (для шнура)?
Чи зручно з ними ловити?

#47

    serg
  • OFFLINE
  • 6641 сообщений
  • Город: Днепропетровск

Отправлено 10 February 2011 - 18:07

1. Твои тесты по леске немного не правильные, думаю здесь 2 ошибки, одна то, что на разрыв проверялась леска с узлом, а нужно было ее примотать без узла. И второе, когда вяжется узел, часть лески возле нее травмируется (у тебя на этом участке и рвалась леска) что-бы уменьшить повреждение лески узел перед затяжкой нужно смочить водой или слюной. А на практике если не размахивать пойманной рыбой в воздухе, то снасть выдержит трофей несколько больший чем разрывные хар-ки лески.
2.самый бюджетный подсак для фидера спрашивай в том же Туристе.
3.На грунте подставка рогатка вполне приемлема, только нужно выбирать рогатку V - образной формы, что-бы края расходились в стороны, а внизу был вырез и бланк не плотно прилегал внизу, чтоб леска свободно двигалась. А на бетонных и каменных поверхностях нужна тренога, только флагманская которая около 100 грн очень не надежная...... Лучше Голден кей, но она гривень 250.
4.Вершинками нет большого смысла запасаться заранее, а выбирать нужно в самих магазинах...... чтоб подобрать вершинку, проще всего прийти с 3-й секцией фидера и вставлять примеряя диаметр....... если подходящего диаметра не найдешь, бери чуть меньший и просто нарастишь диаметр при помощи клея и нождачки))))))))))) Цена вершинок колеблется от 20 грн до 300грн.

#48

    vga
  • OFFLINE
  • 40 сообщений
  • Город: Україна

Отправлено 12 February 2011 - 16:15

Цитата

2.самый бюджетный подсак для фидера спрашивай в том же Туристе.
Я не бачив в магазинах підсака для фідера довжиною 3 чи 4 метриЧитав, що один мужик зробив його із телескопічної вудки старої.

Якщо хтось бачив де є ДОВГІ підсаки - підкажіть. буду вам вдячний.
Необхідно його транспортувати у чохлі довжю 1,5 метри у громадському транспорті.

#49

    vga
  • OFFLINE
  • 40 сообщений
  • Город: Україна

Отправлено 12 February 2011 - 16:15

Я зламав в минулому році пластмасову рогульку (голову) на металевій штричці - (підставка для своєї болонки) в транспорті необачно, зробив із 3 чи 4мм електрода S подібну вставку у телескопічну штричку замість пластмаски.
Тепеп думаю ще виготовити для цієї ж штрички "голову" для фідера із в'язаньної проволоки.
Будуть вільні кошти придбаю щось нормальне, наприклад триногу Golden Catch.

За поради дякую

#50

Отправлено 12 February 2011 - 19:28

Цитата

Цитата

2.самый бюджетный подсак для фидера спрашивай в том же Туристе.
Я не бачив в магазинах підсака для фідера довжиною 3 чи 4 метриЧитав, що один мужик зробив його із телескопічної вудки старої.

Якщо хтось бачив де є ДОВГІ підсаки - підкажіть. буду вам вдячний.
Необхідно його транспортувати у чохлі довжю 1,5 метри у громадському транспорті.
В принципе без разницы где,себе брал в Барракуде 3-х метровую ручку грн примерно 80 и отдельно голову,главное что бы леска в голове была а не нитка,иначе замучает выпутывание крючков.
4-х метровая мне в руку не лягла,ИМХО тяжелая,хлипкая.Хорошая ручка стоит баксов 100,здесь уж каждый сам себе режисер.

#51

Отправлено 12 February 2011 - 20:19

подсаки есть!! как ручки так и головы. зимой понятно что может не быть. но март апрель начало сезона обязательно появится в продаже...
есть магазины которые роботают с мировыми брендами а точнее с их представителями в украине. магазины и так у всех на слуху)))))
можно купить как телескопическую так и штекерную ручку. так и по материалу стекло композит графит и тд.....

что выбрать тут зависит сколько денег не жалко))) 100 рублей телескопическая стекляшка... 1500рублей графитовая штекерная подсака))) ну и между ними тоже хватает выбора...

#52

    serg
  • OFFLINE
  • 6641 сообщений
  • Город: Днепропетровск

Отправлено 12 February 2011 - 21:45

[quote][quote]2.самый бюджетный подсак для фидера спрашивай в том же Туристе.[/quote]
Я не бачив в магазинах підсака для фідера довжиною 3 чи 4 метриЧитав, що один мужик зробив його із телескопічної вудки старої.

Якщо хтось бачив де є ДОВГІ підсаки - підкажіть. буду вам вдячний.
Необхідно його транспортувати у чохлі довжю 1,5 метри у громадському транспорті.[/quote]
Блин! Ты меня огорчаешь! Ты НЭ бачив! Да просто не искал! Я тебе сказал точный адрес где купить нужный тебе подсак, видел там его неделю назад...... и что я читаю????????? Ясное дело зимой их может не быть в наличии, так тебе сейчас им и не ловить, заходи и периодически спрашивай, или смотри по ссылке, если там появится, есть шанс, что появилась и у нас......... http://www.flagman.kiev.ua/index/group/213[/quote]

#53

    i-Fish
  • OFFLINE
  • 109 сообщений

Отправлено 12 February 2011 - 22:15

Цитата

Цитата

2.самый бюджетный подсак для фидера спрашивай в том же Туристе.
Я не бачив в магазинах підсака для фідера довжиною 3 чи 4 метриЧитав, що один мужик зробив його із телескопічної вудки старої.

Якщо хтось бачив де є ДОВГІ підсаки - підкажіть. буду вам вдячний.
Необхідно його транспортувати у чохлі довжю 1,5 метри у громадському транспорті.

Есть они, и зимой тоже. В 31 декабря в аполло зашли в какой-то рыболовный, посмотреть что по чем. Как обычно просто посмотреть не получилось. Взяли подсаку 4 м. 75 грн. Правда не из лески, но это, думаю, не самое страшное. В сложеном виде вроде даже меньше чем полтора метра.

#54

    Tornado
  • OFFLINE
  • 1270 сообщений

Отправлено 12 February 2011 - 22:43

Цитата

Блин! Ты меня огорчаешь! Ты НЭ бачив! Да просто не искал! Я тебе сказал точный адрес где купить нужный тебе подсак, видел там его неделю назад...... и что я читаю????????? Ясное дело зимой их может не быть в наличии, так тебе сейчас им и не ловить, заходи и периодически спрашивай, или смотри по ссылке, если там появится, есть шанс, что появилась и у нас......... http://www.flagman.k...index/group/213
А кто писал : Троля не кормить? :lol: :lol: :lol:

#55

    serg
  • OFFLINE
  • 6641 сообщений
  • Город: Днепропетровск

Отправлено 13 February 2011 - 08:44

Tornado Ты не путай грешное с правидным, когда человек задает вопросы по теме, причем вопросы хоть и оригинальные, но ответы могут пригодиться и еще кому нибудь.... и споры по мову, и кто больший патриот. Правда троллить можно и по теме фидера, но товарищ такие границы еще не перешел...... Тем более появляется один раз за неделю. :wink:

#56

    vga
  • OFFLINE
  • 40 сообщений
  • Город: Україна

Отправлено 14 February 2011 - 21:36

Із Інету
“Самая жесткая вершинка из набора как раз и принимает участие в забросе. Строй фидера с такой вершинкой близок к карповику, т.е. параболическому.

1) Параболік. Що це?

Із Інету
Поломки
“При переходе с монофила на плетенку сломал 2 0,75 унцовых угольных в момент разборки удилищ, причем в один день. Был расстроен бесклевьем, и как-то не обратил внимание, что свободный конец плетни уже без оснастки обвился вокруг тюльпана. Просто сматывал шнур на катушку, и - чмяк... И по закону проклятого америкоса Мёрфи на двух удочках. А один 2-х унцовый сломал во время заброса на монофиле. Когда долго ловишь, кусок лески в самом начале начинает свиваться. Набивая кормушку, дал слабину, а при забросе не проверил, свободно ли проходит через кольца леска. Примерно вот так.

Головні причини поломок вудлищ - зачіпки волосіні за тюльпан і наслідки різних “травм” і ударів бланка.
Питання.
2) Наскільки часто зустрічаються поломки вудилищ внаслідок перевищення рекомендованого тесту?

Із Інету
[i]Я перешел на "резину для изготовления браслетов из бисера" - это практически наполовину фидергам (павергам) - значительно тоньше как банковской резинки, так и штеккерной резины, а по прочности и растяжимости мало штеккерной резине уступает, не говоря уже о банковской резинке...
Можно использовать и обычные банковские, но мне больше нравятся нить эластичная для бисероплетения. Она круглая в сечении и разного диамера. У нас они продаются в швейных магазинах и всё для вышевки.


3) Хтось користується? Ваші враження?

4) Хто "простукує" дно? Є ще живі "стукачі" :lol:?

Якими важками (вага, форма, метод з'єднання) користуєтесь для вивчення рельєфу дна водойми.
Ваші поради для новачка, бо ці руки хижу рибу не ловили :lol: , спінінгом не джигували.

5) Гачки фірми Kamasan, що скажете? Ціна, порівняння з OWNER, Gamakatsu та іншими.
Зокрема цікавить улюблений Салапіним B983, а також B651 та B532?
Який гачок (номер) краще для:
1) опариша
2) черв'яка
3) мотиля
4) кукурудзи
5) перловки
6) хліба
7) манки
8) макарон
Із Інету
Основную и на поводки пользую Трабукко-лески достойного качества за вполне приемлемые деньги. Долговечны(при хранении в холодильнике и черном пакете).

6) Хто зберігав оснащення в холодильнику поділіться холодильником :lol:, хай навіть не пустим, а також досвідом.

7) Скільки днів проживе мотиль, опарик та черв'як і як продовжити їм життя? В який будиночок (яслі,дитсадок, школа, ПТУ,вуз, будинок для пристарілих) Ви їх поміщаєте і що даєте на сніданок, обід, вечерю? Які колискові співаєте? Яка температура?

8) Порадьте, будь-ласка, як виготовити форму(и) для лиття важків із свинцю для годувальниць?

#57

    vga
  • OFFLINE
  • 40 сообщений
  • Город: Україна

Отправлено 14 February 2011 - 21:41

2 Pegas
Подiлися вiдео, будь-ласка

2 Serg

Цитата

Твои тесты по леске немного не правильные, думаю здесь 2 ошибки, одна то, что на разрыв проверялась леска с узлом, а нужно было ее примотать без узла. И второе, когда вяжется узел, часть лески возле нее травмируется (у тебя на этом участке и рвалась леска) что-бы уменьшить повреждение лески узел перед затяжкой нужно смочить водой или слюной.

Методика перевірки волосіні на розрив можливо і не вірна, але я намагався перевірити поведінку її наближену до реальної. При цьому гачок не використовував, а лише волосінь з 2 -ма вузлами, як у кожного на повідці.
На вузлу ні разу не порвалася. Вузол змочував слиною кожного разу при затягуванні.
Не даремно говорять: ”Де тонко, там і рветься”.
Отже, вважаю, що рвалося саме там, де на волосінь було створене найбільше навантаження при ривках.
До речі, необхідно пам'ятати що товщина волосіні по всій її довжині може дещо відрізнятися і це залежить від виробника, його технологічної лінії, системи контролю якості, як продукція зберігалася до моменту потрапляння до рук покупця, коли насправді була виготовлена. Крім того Україна — це не СРСР і не має того авторитету у світі і системи контролю за імпортом, а також робити довговічну продукцію нікому зараз не вигідно, крім покупця. Вищий сорт — для себе (Японія), Західна Європа, США, а для нас вже і з браком підійде (ціна трохи менша для дистриб'ютора буде - більше прибуток).
Я за фахом не технар, курсу “Опір матеріалів” (“Сопромат” на російській) не вивчав, тому вибачайте.
Нашій групі якось в лабораторії ДДУ при вивченні курсу “Системи галузей народного господарства” показали, як перевіряється металевий стержень на розрив (зламався по середині десь), було цікаво.
От би на такому станку(тягне дослідний зразок в обидва боки вертикально), тільки значно меншому і волосінь випробувати. На худий кінець можна у школу в фізкабінет взяти динамометр і тягнути за один кінець.

Цитата

А на практике если не размахивать пойманной рыбой в воздухе, то снасть выдержит трофей несколько больший
чем разрывные хар-ки лески.

"Не виноватый я, она сама прицепилась :)"
Приблизно так сказав би Семен Семенович Горбунков своїй дружині після відвідання готелю :grin: .

Риба теж хоче жити і тому відчайдушно бореться за своє життя і рветься на волю (махає у повітрі всіма плавниками).

Висновок. Потрібна підсака, якщо ловиш сурйозну рибу.
Сподіваюсь, що волосінь основа та повідець з монтажем у воді покажуть кращі результати, але на Бога надійся, а фрикціон регулюй, вудлищем працюй і підсаку май :smile:

#58

Отправлено 15 February 2011 - 07:52

Цитата

... Крім того Україна — це не СРСР і не має того авторитету у світі і системи контролю за імпортом, а також робити довговічну продукцію нікому зараз не вигідно, крім покупця. Вищий сорт — для себе (Японія), Західна Європа, США, а для нас вже і з браком підійде (ціна трохи менша для дистриб'ютора буде - більше прибуток).
...
При чем тут авторитет Украины или СССР, покупают оптовики, что они просят, то им и продают. Просят брак по три копейки пучек, им его и продают.

#59

    serg
  • OFFLINE
  • 6641 сообщений
  • Город: Днепропетровск

Отправлено 15 February 2011 - 09:36

Сереж! Акуратней! Это не рыбка - это воблер))))))))

#60

    oleole
  • OFFLINE
  • 152 сообщений
  • Город: Днепропетровск

Отправлено 15 February 2011 - 09:44

vga.
Короткі відповіді на деякі питання нижче.

Повні відповіді - тема окремих монографій. )
До речі таких монографій немало в Інеті - рекомендую уважно передивитися форуми та статті на сайтах feeder.webtalk.ru, matchfishing.ru, salapin.ru, rusfishing.ru.

[quote]
1) Параболік. Що це?
[/quote]
Вудлище називають параболіком, коли воно згинається під навантаженням від самої ручки.

[quote]
Головні причини поломок вудлищ - зачіпки волосіні за тюльпан і наслідки різних “травм” і ударів бланка.
Питання.
2) Наскільки часто зустрічаються поломки вудилищ внаслідок перевищення рекомендованого тесту?
[/quote]
Залежить від конкретного вудлища. Як правило, епізодичне незначне перевищення тесту до фатальних наслідків не приводить.
При регулярному перевищенні тесту в мене були випадки перехльосту тюльпану через неуважність і, як результат, зламані вершинки.

[quote]
Можно использовать и обычные банковские, но мне больше нравятся нить эластичная для бисероплетения. Она круглая в сечении и разного диамера. У нас они продаются в швейных магазинах и всё для вышевки.

3) Хтось користується? Ваші враження?
[/quote]
Користуюсь регулярно. Бісерна сподобалась більше - за неї менше чіпляеться шнур при сході зі шпулі.

[quote]
4) Хто "простукує" дно? Є ще живі "стукачі" :lol:?
[/quote]
Думаю більшість фідерістів "простукує". Я, в більшості випадків, користуюсь двома трюками -
1 рахую час падіння важка на дно для визначення глибини, роблю серію з 5-10-20 чи більше вимірів, в залежності від обставин.
2 протягую важок по дну для визначення структури дна.

[quote]
Якими важками (вага, форма, метод з'єднання) користуєтесь для вивчення рельєфу дна водойми.
[/quote]
Звичайна грушка від половини унції до трьох унцій. Чіпляю за петлю на кінці шнура.

[quote]
5) Гачки фірми Kamasan, що скажете? Ціна, порівняння з OWNER, Gamakatsu та іншими.
Зокрема цікавить улюблений Салапіним B983, а також B651 та B532?
Який гачок (номер) краще для: ...
[/quote]
Камасану в наших магазинах не бачив, користуюсь Gamakatsu, Drennan, Preston.

[quote]
6) Хто зберігав оснащення в холодильнику поділіться холодильником :lol:, хай навіть не пустим, а також досвідом.
[/quote]
Сам холодильником не користуюсь, знайомі збегігали в морозильнику волосінь, рогатки і таке інше. Про єфективність ттакого зберігання нічого конкретного сказати не можу.

[quote]
7) Скільки днів проживе мотиль, опарик та черв'як і як продовжити їм життя? В який будиночок (яслі,дитсадок, школа, ПТУ,вуз, будинок для пристарілих) Ви їх поміщаєте і що даєте на сніданок, обід, вечерю? Які колискові співаєте? Яка температура?
[/quote]
В залежності від партії, мотиль в газеті лежить до двох тижнів, опариш в банці - кілька місяців (щоб не було конденсату - не зразу закривати кришку), черв'як в банці з землею - місяць і більше (не можна змішувати черв'яків з різних партій). Збегігаю на нижній полиці холодильника, температура приблизно +5. Пісень не співаю, не маю слуху - поздихають зразу...

[quote]
8) Порадьте, будь-ласка, як виготовити форму(и) для лиття важків із свинцю для годувальниць?
[/quote]
Глянь на сайті Салапіна, там є статті і обговорення на цю тему.




Каталитические грелки Kovea + бензин в подарок