Є в мене поплавок-маркер по вигляду саморобний чи кустарного виробництва, вантажопідйомністю 42 грами приблизно.
Вираховував останню, підвішуючи годівниці та важки-оливки до повного занурення поплавка у воду.

Потихеньку я намагаюся навчитися ним правильно користуватися.
Спеціалізованого маркерного вудлища в мене немає, тому намагаюся навчитися користуватися для проміру глибини своїм фідером Flagman Meteor та безінерційною котушкою без бейтранера.
Переглянувши відео та прочитавши дещо в інет в мене виникло ряд питань.
1) Можна користуватися моїм фідером для вказаних цілей?
Наприклад, Щербаков користувався звичайним китайським вудлищем у випуску 39 про фідер.
2) Чи обов'язково використовувати нитку з шок-лідером з волосіні для кращого вивчення структури дна водойми?
Поплавок буде краще підійматися з волосінню?
3) Чи можливе використання звичайного важка у формі "грушки"?
Я читав, що краще або плоский важок, або спеціалізований з шипами.
4) Чи можливе використання звичайного матчевого поплавка і якою вантажопідйоамністю?
Наприклад, чи не підійде для цього пінопластовий сітчатий поплавок?
5) Який монтаж буде правильний?
6) Чи краще буде використовувати повідець, що з'єднає вертлюг та важок, а не вішати важок безпосередньо через вертлюг на основну волосінь? Якої довжини та діаметру повинен бути повідець?
Читаю в інет: "Грузило крепится на поводке для блесен." Що за повідець? Чим він краще за інші?
7) Яке співвідношення має бути між вагою важка та поплавком, або яка вага важка для даного поплавка для комфортного виконання кидка та щоб важок тримався дна ?
8) Як відчути, що маркерний поплавок підтягнутий до важка, щоб не зсунути останній з місця?
9) Як вести промір глибини, якщо є водна рослинність?
10) Читаю в інет: "Дома крепим катушку к удилищу и замеряем расстояние между бортиком шпули и первым кольцом". Чому саме так? Я, наприклад, проміряв відстань від ролика на дужці і першого кільця. Але потім переміряв відрізок волосіні від кінчика фідера до поплавка, який я стягнув з котушки кілька разів. Він виявився дещо менше, бо треба ще й пальці врахувати. Я вирахував середнє арифметичне після кількох замірів.
Відстань між точками заміру можливо визначити по:
1) кількості обертів котушки при підмотці
2) протяжці вудлищем в горизонтальному положенні від напрямку його на орієнтир до перпендикулярного (3-3,5 метри)
Як краще робити?
Буду вдячний за відповіді тих, хто користувався таким засобом.
Якщо можна десь з кимось повчитися вживу, то це буде найкраще.
Сообщение отредактировал vga: 21 April 2012 - 13:09