|
|
Питання по фідеру від початківця
Отправлено 15 February 2011 - 11:14
ТС-кто ты? уж очень интересно! Стиль изложения и стиль задачи вопросов ичень... эээ.. наверно-Энциклопедический. Как преподаватель-задает вопросы студентам строго по порядку программы подготовки. Причем зная на них ответ.
Все так структурированно-начинающие ТАК не задают вопросы.
Тему если доработать-то можно сделать статью и в ФАК-на верхние строчки форума.
:grin: :grin: :grin:
Без всяких претензий-наоборот-поддерживаю развитие данной темы в таком ключе.
Отправлено 15 February 2011 - 11:25
Но. Вопросы хорошие, и прав Den - соберем вопросы и ответы - и в FAQ для фидеристов....
Отправлено 15 February 2011 - 11:34
Отправлено 15 February 2011 - 13:36
Чесно кажучи, підсак довгий цілеспрямовано не шукав, бо не до того було. Інколи питав в рибальських магазинах і сам бачив короткі десь до 2,5 метрів. Дякую, що заспокоїли.
Я:А у Вас є дівчинка від 18р. з підсаками з 3-4 метри із золотою ручкою та інкрустацією діамантами, що рибу сам ловить?
Продавець: ????? НЄТ!!!!!
Я: Будемо шукати.
2 Tornado
Один філософ колись сказав: “Все мине і це також”.
А Маргарет Тетчер висловилась якось так: “У світі немає постійних ворогів чи союзників, а є постійні інтереси”.
Я радий, що здоровий глузд переважає якісь не найкращі людські риси чи амбіції.
Часто так трапляється в житті, що перше враження про людину буває помилковим.
Головне ніколи не поспішати робити висновки і наламати дрів.
P.S. А якщо Ви стільки дасте, то Вас взагалі на руках носитимуть і кльов буде, як на “Чорних каменях”.
Кожен заробляє на амністію так, як може.
Я взагалі, вже план по постах на цьому тижні перевиконав :wink:
Отправлено 15 February 2011 - 14:26
а тема действительно вышла весьма содержательная )))))
Отправлено 15 February 2011 - 17:33
Отправлено 21 February 2011 - 23:32
Отправлено 21 February 2011 - 23:33
Цитата
Отправлено 21 February 2011 - 23:54
Отправлено 21 February 2011 - 23:57
Цитата
Для ловли со льда место не перспективное и даже опасное!.......
Отправлено 22 February 2011 - 00:22
Цитата
Цитата
Для ловли со льда место не перспективное и даже опасное!.......
Нееее, ну я в смысле для фидера на будущее )) Просто проезжал сегодня одно место, заметил вот такую аномалию) Теоретически, это должны быть какие-то неровности дна... (как же достало за зиму слово "теоретически":evil: )
Отправлено 22 February 2011 - 00:24
Цитата
Отправлено 22 February 2011 - 00:25
Цитата
Отправлено 30 March 2011 - 14:55
Я тут трохи свинець по плющив. Дякую АлПал за пораду.
Таким чином, наші штани (годувальниці 20-40 грам) перетворюються в елегантні шорти, а точніше - навпаки :smile:
Добавлю також деяку інфо.
Тренувався кидати своїм фідером 3,6 м різні важки на піску.
Враження наступні.
1) Кидати набагато приємніше, ніж Крокодилом 2,7м. Думаю тому, що вага менша, а довжина більша. Вудлище більше для цього заточене.
2) Потрапляти в одну точку непросто на відстані 40 метрів. Я тренувався з пустою годувальницею 20 грам. Розліт був переважно в діапазоні 5-6 м вправо і вліво, довжину фіксував банківською резинкою, в кліпсу не заводив, просто 2 рази обгорнув на шпулі.
3) 20грам летіли максимум на 45 метрів у мене
4) поміряв скільки змотується волосіні/шнура котушкою Ryobi Amazon 4000 Vi, вийшло десь 77 сантиметрів за 1 оберт ручки, що мене здивувало. Потім подумав і вирішив, що це із-за того , що шпуля повністю заповнена, отже діаметр намотки більше і за один оберт також намотується більше , ніж на пусту шпулю. Вимір довжини змотування проводив не за один оберт, а за 10, щоб похибка була менша.
5) надивившись відео правильного кидка фідером на salapin.ru спробував і собі в кінці підіймати вудлище перед самим приводненням годувальниці, в результаті – утворення «борід» - Перестав цим займатися – бороди рідше перестали утворюватися.
6) кидати через голову мені особисто не зручно. Я виконую кидок з правого боку. Великий палець правої руки тримає шнур/волосінь, права рука тримає вудлище під ніжкою котушки. Ліва рука – на кінці ручки вудлища. Кінець вудлища спрямовую на орієнтир. Для більш точного кидка я намагаюсь зігнуту у лікті праву руку притискати до корпусу, щоб не було бокового відхилення вудлища. Завдання при виконанні кидка – провести рух вудлищем в одній вертикальній площині. Відпускаю 40-80 см до годувальниці (важка).
7) при різкому кидку траплялися «відстріли» важків :cry:
Виниклии деякі питання.
1) Як Ви виконуєте кидок в одну точку на відстань понад 40 метрів? Цікавлять усі подробиці, деталі.
2) Що робити, щоб не утворювалося «борід»?
3) Після невдалого кидка ( не потрапили в квадрат 1*1 чи 2*2) Ваші дії?
4) Прошу уточнити. Під час нересту ( з 1 квітня до 10 червня) по ТБ сказали . що можна ловити 1 вудкою чи 1 спінінгом з 1 гачком з берега.
Якщо я правильно зрозумів – можлива рибалка одним будь-яким вудлищем (і фідером теж) з 1 гачком з берега?
Отправлено 30 March 2011 - 15:18
Отправлено 30 March 2011 - 15:50
И практика, практика, практика....
Плюс техника. Думаю, не зря практически все бросают из=за головы - сбоку достаточно тяжело соблюдать один и тот же угол наклона.
2. Единственный раз борода "утворилась" когда порвалась банковская резинка, и застряла в одном из колец фидера. Других случаев не помню, но опять же - все таки попробуй с чуть большим весом бросать - может ветер тебе в лицо дул сильный :grin:
3. Жду после приводнения 3-4 минуты, если нет поклевок (а они иногда бывают), то переброс в заданный район.
4. Можно ловить 1/1 с берега
Все ИМХО....
Отправлено 30 March 2011 - 16:31
Цитата
Отправлено 30 March 2011 - 16:36
ото Олег вас там на дрессировал )
Отправлено 30 March 2011 - 17:35
Цитата
Цитата
И шо, много карпа наскирдовал ??? :shock:
Отправлено 30 March 2011 - 18:22
Цитата